Umrežavanje i razmjena iskustava

J.P.”Komunalno Neum” d.o.o. Neum sudjeluje u brojnim projektima, edukacijama, radionicama i seminarima iz oblasti komunalnog gospodarstva što omogućuje praćenje aktuelnih tema iz sektora i umrežavanje sa ostalim akterima u zemlji i okruženju.

Nezaobilazne teme u razmjeni iskustava su: ekonomsko stanje i poslovanje komunalnih poduzeća, status javnih komunalnih preduzeća, cijene komunalnih usluga, naplata potraživanja komunalnih usluga, itd.

Umrežavanje sa komunalnim/vodovodnim poduzećima, agencijama, udrugama i ostalim akterima komunalno-gospodarske scene doprinosi jačanju kapaciteta, efikasnijem upravljanju poduzećem te iznalaženju financijskih sredstava za provedbu projekata upravljanja neprihodovanom vodom, upravljanja imovinom, upravljanja otpadom i brojnim drugim.

J.P.”Komunalno Neum” d.o.o. Neum član je Udruge poduzeća komunalnog gospodarstva FBiH, sudjeluje u programima Aquasan mreže u BiH, programima GIZ-a, UNDP-a i brojnim drugim.

Upravljanjem sustavom vodoopskrbe presječenim državnom granicom surađuje sa komunalnim/vodovodnim poduzećima u Republici Hrvatskoj kao i sa institucijom Hrvatskih voda kroz sufinanciranje projekata održavanja Regionalnog sustava vodoopskrbe.

Također, sudjelovanje u prekograničnim projektima doprinosu umrežavanju i razmjeni iskustava i sa poduzećima u Sloveniji, Italiji, Crnoj Gori, Albaniji, Srbiji i ostalima u okruženju.